Maandag 11 juli 2022
Blijf op de hoogte en volg Jan Marten en Joke
13 Juli 2022 | Italië, Firenze
Siena
0 kmtotaal 898 km
Siena is een mooie stad. We dwalen een dagje rond. We zijn er vijftien jaar geleden vanuit de camping met de kinderen al eens geweest. Joke weet zich nog te herinneren, dat we hier toen in alle vroegte ontbeten hebben op het grote plein. Ja, bij mij begint iets te dagen.
Maar van de rest, en vooral van de dom kan Joke zich niets meer herinneren, de buitenkant niet, de binnenkant niet, terwijl beide naar mijn idee toch markant zijn.
Het is niet zo, dat ik alle details nog weet, maar mijn hersenen worden wel wakker geschud.
Voor Joke is het gebouw helemaal nieuw. Ja, dan kan ik haar net zo goed voortaan elke maand meenemen naar de Leidse Pieterskerk: ‘O, wat een mooie kerk…!’
Dat worden goedkope vakanties!
Jan Marten
13 Juli 2022 - 18:10
Hilde:
Enige, zeer begrijpelijke vermoeidheid speelt jullie beiden wellicht parten?
Joke, de kerk, Jan Marten, de datum ; ).
Zelfs met mijn E-BIKE zou ik jullie dit alles niet na (willen) doen.
Maar de reisverslagen lezen wel lekker weg!
22 Juli 2022 - 21:11
Ab :
Wat je schrijft over de Pieterskerk doet me denken wat Joop Admiraal zei naar aanleiding van zijn zelfgeschreven toneelstuk " U bent mijn moeder" over zijn dementerende moeder. ( Sorry Joke)
Namelijk dat je, als je eenmaal wist dat het goed viel, haar elke dag aan het lachen kon krijgen met hetzelfde grapje.
Ook feliciteerde haar èlke dag met haar verjaardag, wat haar vrolijk maakte.